Utdanning.net
Matte med teskje
  Forsiden |  Skoler |  Arkivet |  Skolenytt |  Om hjelperen |  Annonser |  Samarbeidspartnere -->  Skoleveven

PROGRAMVARE

Skoleveven
Skoleveven er et komplett webpubliseringsprogram spesielt utviklet for norske skoler. Det er den raskeste, enkleste, og billigste måten å få skolen ut på nettet. I løpet av en dag har skolen opprettet en komplett webløsning, og kanskje viktigst: Alle ansatte kan, etter 1-2 timers kursing, legge ut skolenyheter og oppdatere klassenes sider med ukeplaner og mye mer. På denne måten blir det et levende nettsted som ikke er avhengig av at en enkelt person har hele ansvaret med nettstedet.

DSP
DSP er et nytt norsk program for å lage musikk på datamaskinen. Med DSP kan du jobbe med støy og rene elektroniske lyder, samples og egne opptak. Programmet er gratis, utviklet for bruk på internett, og er godt egnet for bruk i skolen. Det er utviklet med finansiering fra Læringssenteret. Det er laget i JAVA slik at det kan brukes direkte over nettet, eller lastes ned til egen datamaskin slik at det spiller uten å være tilkoblet nettet.

Skolelinux
Skolelinux er et prosjekt som arbeider for "fri programvare for skolene". De jobber med å utvikle en distribusjon av Linux for norske skoler, og målet er at det skal være enkelt å installere og vedlikeholde, og at det skal finnes på både bokmål, nynorsk og forhåpentligvis nordsamisk.

Nynorsk grammatikk
Kragerø vgs har lagt ut et dataprogram for å trene nynorsk grammatikk. Programmet kan lastes ned fra siden deres. (Skolehjelperen har ikke testet programmet.)

www.matte.no
Ressurssted for matematikk. Selger data-programmet "DSL-matte".

IKT i skolen
Det tidligere Veiledningssenteret. Nå en del av Skolenettet. Tar for seg bruk av programvare og IT-utstyr i undervisning og i arbeid på skolen.

Basic Matte!
Et matteprogram fra ITC som passer best for elever fra ungdomsskolen og den videregående skolen. Dette programmet er ikke lenger gratis, og koster 390 kroner for å bruke i ett år. (En demoversjon er gratis.) Det er også mulig å laste ned en enkelsk beta-versjon som foreløpig er gratis.

Gloser97
Et program for å gjøre glosepuggingen lettere.

Glossist2000
Glossist2000 er et program for å gjøre glosepuggingen lettere. Dette er den nyeste versjonen av de tidligere utgitte versjonene Glossist99 og Glossist98.

© Skolehjelperen 2000-2006
Oppdatert 25. juni 2004 av post@skole.no

Skoler

Grunnskoler
Videregående
Folkehøgskoler
Høgskoler
Universiteter
Internasjonale
 

Skolefag

Stiler
Norsk
Natur og Miljø/Naturfag
Fysikk/Kjemi/Biologi
Matematikk
Engelsk
Tysk/Fransk/Andre språk
Samfunnsfag
Historie
Geografi
Religion/KRL
Gym/Kroppsøving
Heimkunnskap
Kunst og Håndverk
Musikk
Helse og Sosial
Diverse
 

Lenker

Mobbing
Skoler/Utdanning
Andre skolesider
Tidsskrift
Organisasjoner/Politikk
Læreplaner
Læremidler
Undervisningsopplegg
Spesialundervisning
Programvare
Hybler/Diverse
Mest for lærere
blyant